martisor

Atunci când îți pui această întrebare: „Ce gătesc românii în prima zi a primăverii?” vei avea un răspuns surprinzător. Majoritatea românilor nu gătesc în această zi.

Iar, la prima vedere, acest lucru este unul absolut normal. De 1 Martie este o ocazie specială, perfectă pentru a lua masa în oraș. Totuși, mai există și romantici incurabili care aleg să le pregătească cina partenerelor / partenerilor chiar acasă.

Ce gătesc românii de 1 Martie?

În primul rând, de 1 Martie predomină deserturile. Cu atâta fericire în jur și cu o atmosferă cu iz de primăvară, felul 1 și 2 nu prea mai contează. Toată lumea dorește să se îndulcească în această zi. Torturile sunt extrem de des întâlnite.

Iar cea mai specială rețetă este exact tortul mărțișor, o combinație perfectă între căpșunile confiate sau cireșele de compot și glazura de marțipan.

Fursecurile sunt și ele extrem de căutate. În două culori, alb roșu, foarte ușor de preparat, acestea sunt o alegere extrem de des întâlnită de 1 Martie. Poți folosi aluat simplu pentru partea albă, iar partea roșie o poți realiza cu o cremă de fructe. În aceste rețete mai întâlnești și lămâia sau crema de vanilie.

Iar pentru o bucățică de fericire și mai ușor de obținut, alege celebrele Macarons. Acestea pot fi alese în ton cu perioada, albe și roșii. Pentru cuplurile de îndrăgostiți acesta va fi mărțișorul perfect.

Antreuri delicioase și creative de mărțișor

Buchetul de lalele este unul dintre cele mai întâlnite antreuri de 1 Martie. Acest lucru se întâmplă deoarece este extrem de simplu de preparat și arată extrem de bine.

Se prepară din roșii cherry pe care le crestăm ușor în formă de V, iar trunchiul florii poate fi construit din foi de ceapă verde. De asemenea, puteți construi și din ridichi florile, pentru mai multă consistență.

Iar florile nu se încadrează  în peisaj dacă nu sunt acompaniate de vestitorii primăverii. Ghioceii pot fi construiți din brânzică, ornată cu verdețuri. Brânza sub formă de cremă poate fi folosită și pentru decor în cadrul realizării unor buburuze, dacă tot lucrezi cu roșii.

Taie roșiile cherry pe jumătate, pune câteva puncte de brânzică pe ele, aliniază-le cu bucățele de măsline negre și ai buburuza perfectă.

 

Dacă dorești mai multe idei sau vrei să lași totul la voia întâmplării și să te bucuri de un meniu special pregătit, alege confortul și ieși în oraș pentru un meniu mărțișor. Te așteptăm la Tinecz cu meniuri speciale pentru această perioadă.

Vezi pe pagina de Facebook meniul zilei!

 

 

LASA UN COMENTARIU