retete

An de an, maeștrii bucătari, marii chefi ai restaurantelor de lux, alături de starurile din gastronomie și cele mai populare vedete gurmande stabilesc trendurile culinare de urmat în acel an. Nici 2017 nu a scăpat astfel de sub lupa specialiștilor.

 

Un studiu de specialitate Waitrose, realizat în Marea Britanie, dar extins în mediul online la nivel de continent, clasează cele mai râvnite rețete preparate în restaurantele din întreaga Europă. Peste 13.000 de exemplare au fost luate în calcul. Publicul a fost format din oameni între 18 și 34 de ani, din domeniul gastronomic. Aceștia au evaluat fiecare rețetă. Apoi au căutat informații din interiorul pieței. Cu ajutorul acestora au realizat un top neoficial al celor mai populare rețete ale anului 2017.

Cele mai gătite rețete în restaurantele Europei

În ceea ce privește Europa, trendurile culinare au fost extrem de simple. S-a purtat peștele crud, salata de crudități și iaurtul gras cu legume. Iar în ceea ce privește băutura, sucul de pepene verde și cocktailurile inspirate după parfumurile marilor case de modă au cutreierat restaurantele de lux de pe bătrânul continent.

Restaurantele au înțeles că nu doar gătitul contează. Expunerea produselor pe conturile de socializare înseamnă o nouă șansă de a atrage piață. Astfel, datele pentru analiză sunt ușor de găsit peste tot.

Spre exemplu, cei de la FoodBusinessNews spun că ciocolata neagră își accentuează și ea din ce în ce mai pronunțat poziția în topuri. De asemenea, sardinele încep să-și facă prezența simțită.

Ce au mâncat românii anul trecut?

Bazându-ne pe aceleași informații furnizate de mediul online, putem afla și preferințele gurmanzilor români. Printre căutările populare pe Google găsim sucul de roșii și salatele, mai ales cele cu porumb. Românii doresc să găsească, se pare, din ce în ce mai multe rețete sănătoase, bio, punând accent pe legume și fructe din belșug.

Însă, așa cum deja eram obișnuiți, românii sunt un popor de oameni dulci. Și în acest an, rețetele de desert sunt preferatele românilor. Cei mai mulți români au fost interesați de prepararea tiramisu. Dar și clătitele pancakes, dulcețurile de diverse fructe și salamul clasic de biscuiți au fost la mare căutare.

La nivel de gustări, papanașii, salatele și antreurile reci sunt în top. Iar ciorba de miel și spaghetele carbonara par a fi cele mai căutate rețete propriu-zise.

 

Dietele la mare căutare pe Google

După atâtea și atâtea meniuri delicioase, atât românii cât și gurmanzii de peste hotare sunt în căutarea unor diete. Iar cele mai căutate diete sunt: dieta Rina, dieta pe bază de cartofi, dieta indiană și tipurile de diete disociate sau dietele Oshawa.               

Cu atâtea informații la îndemână, nici nu ne îndoim de faptul că toți acești căutători au reușit în 2017 să aibă un an complex, cu mâncare din belșug, cu rețete culinare deosebite, cu activități cât mai sănătoase care să combine mâncarea cu stilul de viață sănătos și cu reușite care mai de care mai motivante.

 

Pentru a descoperi și trendurile anului 2018 sau pentru a încerca ceva deosebit vă invităm să treceți și pragul restaurantului Tinecz și să încercați bunătățile casei! Vă urăm poftă bună!

LASA UN COMENTARIU